Nieuw leven, of toch niet?

Nieuw leven komt eraan! Lente! Hoe dat bijdraagt aan bezinnen!

Er zit iets in de lucht

Een week geleden op die zonnige zondag voelde ik het ‘er hangt iets in de lucht’. Ik dacht aan de lente, het nieuwe leven wat er komen gaat, alles wat stil en doods erbij heeft gelegen, gaat weer kleur krijgen, en groeien. Zin in!

Kherinnerde me een lied van Nobuts; Er zit iets in de lucht… lente in december… Ik werd er oprecht blij van. Had verschillende keren dit liedje in mijn hoofd.

Een van de volgende dagen werd het een druilerige, wederom grijze dag… ik was wat teleurgesteld. Ik had zin in dat lente-gevoel, het gevoel van iets nieuws, iets wat komt, wat je verrast. Waar was dat gebleven…

Al mijmerend stapte ik verder die druiligere dag… en bedacht opeens. Kan ik er naar op zoek? Van de week was ik opgevrolijkt door krokusjes. Wie weet wat er nog meer te zien valt? Kan het? Ook op een grijze, druiligere dag. Dat je het ziet, voelt, geloofd en weet… Ook al schijnt die zon niet.

Zo liep ik rond, met nog wat andere regels uit een lied van Nobuts in gedachten… Het lied ‘Wennen’… flarden hieruit haakte in mijn gedachten: ‘het het barst hier van de wonderen voor wie het maar wil zien’….’wen er niet aan’.

Mooie aansporingen en tegengeluiden in mijn cynisme over het vertrokken lente-weer.

En kijk eens wat ik zag! Ongelooflijk! Zoveel meer dan ik had gedacht en verwacht.

Toch nieuw leven op deze druilerige dag…

Jantien

Het barst van de wonderen voor wie het maar wil zien! Er zit iets in de lucht.

Daag jij jezelf af en toe om verder te kijken, dan wat je op dat moment ziet, denkt, voelt? Wil je hier meer in oefenen?
Ga met ons mee!

Of het nu een wandeldag, pelgrimstocht of kloosterweekend is.
Allemaal hebben ze iets verassends, ontdekkends en nieuws voor jou in petto.

Het barst hier van de wonderen, voor wie het maar wil zien…

Band Nobuts, uit het lied ‘wennen’

Ga jij mee?
Het barst hier van de wonderen voor wie het maar wil zien 🙂