KLOOSTER

Het MissieKlooster te Aarle Rixtel. Je bent hier welkom! 

Ga jij mee verstillen?

Zonder stilte kun je niet horen

Zuster Sarto

Ga jij mee het klooster in?

Prachtige gebouwen, mooie kapellen en toegewijde broeders of zusters. En was dat eerst voor ons veelal verborgen en op afstand, steeds vaker stellen kloosters hun deuren open voor gasten.

Een klooster is de ultieme plek om je even terug te trekken, over te geven aan het ritme van de dag wat gevormd wordt door vieringen en maaltijden. We mogen meedoen met de kloosterlingen, met hun vieringen, met hun stilte, met hun eenvoudige doch goede maaltijden. We mogen meegenieten van hun gastvrijheid, van hun inzichten, van hun toewijding, van hun opmerkzaamheid. Doordat dit alles voorzien is hebben we tijd. Bezinningstijd. Om te schrijven. Te wandelen. Te ontmoeten. Te mijmeren. Te zijn.

Een kloosterbezoek heeft ons verschillende keren geholpen om ofwel te rust te komen, te herbronnen, ofwel gefocust te kunnen werken.

Jan & Jantien

Wil jij nu ook een kloosterervaring, je even terugtrekken, samen met anderen stilte momenten hebben en bezinnende werkvormen volgen? Meld je aan!

Dompel je een paar dagen onder in het kloosterleven en ga mee op ons kloosterweekend.

P.s. Wil jij wel dat kloosterbezoeken, maar vind je een weekend gelijk wel heel heftig. Een manier om er ook mee kennis te maken, is door mee te gaan op pelgrimstocht, waarbij we tijdens lange wandelingen onze avond en nacht doorbrengen in een klooster.