STILTE

Stilte. Even rust nemen. Of er even uit.

STIL MIJN ZIEL WEES STIL

Psalm 46

We leven in een wereld voor lawaai, geluiden. Ga maar eens een paar minuten stil zijn en luister wat je hoort. Het kan heel goed zijn dat je weinig omgevingsgeluiden hoort en vervolgens overvallen wordt door al die stemmen en gedachten in je eigen hoofd.

Stilte is een uitdaging en stilte is noodzakelijk. Zuster Sarto die wij ontmoetten tijdens het lopen van ‘het kloosterpad’ vertelde ons, toen wij vroegen waarom stilte zo belangrijk is kloosters:

Zonder stilte kan je niet horen.
Je kan niet naar een ander luisteren, je kan horen wat er in jouw binnenste leeft en niet horen wat God jou te zeggen heeft.

Zuster Sarto, Heilig Bloed Missie klooster

Wij geloven dat stilte nodig is. Om te herijken. Te herbronnen. Te heroriënteren. Te ontmoeten. Zelf zoeken we regelmatig de stilte op, door een klooster te bezoeken, door te wandelen, door in de natuur te zijn. Binnen de kloostertraditie is het heel gebruikelijk om je terug trekken, de stilte op te zoeken. Vaak heeft deze afzondering te maken met behoefte aan rust, maar ook aan inzicht.

Wie vlinders wil zien moet rupsen verdragen. 

Of te wel, groei gaat niet zonder verdragen. 

Ga jij het aan? Die groei?

Heb jij ook behoefte aan meer stilte? Wil jij weten wat stilte jou kan brengen?

Daarom bieden we wandelingen aan. Al wandelend in de natuur, met stilte momenten, bezinnen op jouw eigen thema’s. Horen wat er in je leeft en horen wat er tot je kan komen. 

Heb jij meer met je terugtrekken, stil zijn in gemeenschap met anderen. Ga dan mee op kloosterweekend