NATUUR

Kijk eens naar de vogels… die maken zich nergens druk om

uit de Bijbel

Altijd als ik de stad uit loopt en de drukte achter me loop… voel ik meer openheid. Ik haal dieper adem. Ik raak meer uit mijn hoofd. Ik kijk rond in plaats van naar beneden. De natuur heeft zoveel schoonheid in zich, zoveel metaforen voor het leven. Al vaak is het gebeurt dat een beeld in de natuur me raakt. De zonnestraal, op het moment dat ik me somber voelde. De regenboog, op het moment dat ik vertwijfeld was. De wijdsheid, op het moment dat ademruimte te kort kwam. Een dode boom, die toch ook schitterend was. 

Jantien


Herken jij dat? Dat je altijd blij wordt van de natuur, van buiten zijn, van het schone. Dat je je verwondert over de rups die vlinder wordt ,de blaadjes die verkleuren, de ijspegels aan de bladeren. En dat is zomaar beschikbaar, gratis en voor niks. We mogen er van genieten. De bijbel verwijst er zelfs naar, als je je veel zorgen maakt. Kijk eens naar de vogels… die maken zich nergens druk om. Of ze morgen wel te eten hebben. 

En zo geloven wij dat buiten zijn je altijd iets brengt, omdat je iets van die schoonheid ontmoet. Dat het heilzaam is.

Jan en Jantien

En daarom zijn veel van onze activiteiten in de natuur. Ga jij mee? Zien wat de natuur jou te brengen heeft? De natuur zijn werk voor jou laten doen, terwijl jij er van mag genieten.

Een dagtocht of pelgrimage. Beiden brengen we de dag grotendeels buiten door. In de natuur. Omdat dat zo goed voor ons is. 

Ga jij mee onderweg?