ONDERWEG

Iedereen heeft zijn eigen weg te gaan

Jantien

Het leven is onderweg zijn. In allerlei facetten. Je bent onderweg naar ouder te worden, op weg naar je werk, onderweg naar morgen. Je gaat je weg het leven door. Ieder gaat zijn eigen unieke weg. Er is er geen een hetzelfde. Allemaal heb je je eigen weg te gaan. Jij kan niet het pad van een ander lopen. En een ander kan niet jouw weg gaan.

Het mooie van dit onderweg zijn is, dat je ook kunt verdwalen, verkeerd kunt lopen, omkeren, of blijven hangen. Net wat op dat moment bij jou past, of wat jou overkomt, of waar jij voor kiest.

Een ultieme manier van onderweg zijn is pelgrimeren.

Pelgrimeren staat voor reizen naar een heilige plaats.

Encyclopedie

Pelgrimeren staat voor reizen naar een bedevaartsoord of heilige plaats. Op weg naar Santiago bijvoorbeeld. Maar voor ons is het leven zelf ook pelgrimeren. En die heilige plaats, dat ben jij zelf en dat is God.

Uiteindelijk zijn we in het leven om onderweg te zijn.

En niet zomaar onderweg, maar onderweg naar die heilige plaats. Naar wie jij bent, hoe jij bent, hoe jij bedoelt bent… en naar wat jij hier te doen hebt, wat jij wilt bijdragen aan deze wereld. Dat alles is jouw heilige plaats.

Ga mee op pelgrimage!

Meestal hebben we allerlei afleidingen, drukte, worden we geleefd. En daarom helpt het om naast gewoon je leven te leven…soms een stap op zij te zetten. Letterlijk en figuurlijk onderweg te gaan. En te zien wat dat brengt. Te bezinnen op jouw onderweg zijn. Is dit hoe jij onderweg wilt zijn? Is dit waar jij je tijd, aandacht en energie aan wilt geven? Of heb je het gevoel dat je al tijden stil staat?

Ga mee het klooster in. Zodat jij kan bezinnen op jouw weg.
Ga mee op pelgrimage! Een kennismaking met onderweg zijn, fysieke uitdaging en tegelijkertijd overnachting in een klooster. 
Ga mee op dagtocht! Overdenk jouw weg!