VEEL GESTELDE VRAGEN

Algemene vragen

Is affiniteit met religie een vereiste? Nee, iedereen is welkom! We vragen je wel open te staan voor het christelijke gedachtegoed.

Ik wil met mijn team van jouw aanbod gebruik maken. Kan dat? Ja hoor! Neem contact op om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Waar komen jullie foto’s vandaan? Een deel is van onszelf. En een ander deel is met dank aan Adrie Foto’s.

Wie heeft jullie logo ontworpen? Met dank aan Johan de Vreugd

Wat past bij mij?
* Ik houd niet van hele dagen wandelen, maar wel wel even een pas op de plaats. Ga mee met ons kloosterweekend!
* Ik houd enorm van wandelen, maar heb niet persé behoefte aan bezinnen. Ik sta wel open voor zien wat op weg gaan me brengt. Ga mee met onze pelgrimstocht!
* Ik houd van wandelen, maar heb niet zoveel tijd en geld of wil eerst laagdrempelig kennismaken! Ga mee met een dagtocht!

Pelgrimstocht vragen

Gaan we ook wandelen als het regent? Wij geloven dat dat zijn eigen charme heeft. Dus ja, we gaan met elk weertype wandelen. Tenzij er code geel of erger wordt voorspeld.

Heb ik een eigen douche / wc tijdens de overnachting? In sommige gevallen kunnen we dat tegen een meerprijs regelen.

Ik wil graag een 1 persoonskamer. Meestal zijn de prijzen op basis van een 1 persoonskamer. Wil je een tweepersoonskamer, informeer naar de mogelijkheden.

Moet ik een goede conditie hebben? We zijn zo’n 6-7uur onderweg/aan de wandel. Hier zitten de pauzes bij in. Of te wel… kan je 1 á 1,5uur achter elkaar lopen, dan kom je al een heel eind. Doorzettingsvermogen is vaak belangrijker.

Zit er ook een bezinningselement in zo’n pelgrimstocht. Het onderweg zijn, is bezinnen op zich. Sta open voor wat er tot je komt. Als we in een klooster overnachten kan je deelnemen aan de getijden. En soms delen we wat inspirerende teksten of gedachten.

Dagtocht vragen

Gaan we ook wandelen als het regent? Wij geloven dat dat zijn eigen charme heeft. Dus ja, we gaan met elk weertype wandelen. Tenzij er code geel of erger wordt voorspeld.

Moet ik een goede conditie hebben? Wij denken dat doorzettingsvermogen belangrijker is! We wandelen ongeveer 4 keer 1 uur.

Ik kan niet op de data die gepland zijn, maar wil wel graag een dagtocht, kan dat? Ja, dat kan! Neem contact op, zoeken we samen naar een geschikte datum.

Kan je iets meer zeggen over de opdrachten en handreikingen en hoe dat werkt, bezinnen tijdens een dagtocht? Denk bijv. aan een vraag als: waar vind jij rust? Of waar zou je wel meer van willen? Door de hele dag door dit soort vragen, gecombineerd met stilte, afgewisseld met ingesprek zijn… kom je tot nieuwe inzichten. En soms is het wat zoeken. Dat doen we dan samen.

Kloosterweekend vragen

Ik wil met mijn eigen club, vereniging, vrienden het klooster in, kan jij daar iets voor betekenen? Ja zeker! Neem contact op om te overleggen.

Moet ik tijdens een klooster weekend heel de tijd stil zijn? Nee hoor, we hebben afwisselend workshops, getijden / vieringen, koffie- en thee, maaltijden (waarvan 1 wel in stilte), 1 op 1 gesprek. Maar we zullen je wel aanmoedigen de stilte te ervaren en omarmen.

Ik houd niet van bezinnen! Is dit iets voor mij. Nee, dan ga je beter iets anders doen.

Ik houd van luxe, is dit iets voor mij? Nee! De overnachtingsplekken en maaltijden zijn goed, maar eenvoudig. Het kan zijn dat je een gedeeld sanitair hebt bijvoorbeeld. Wil je eigen sanitair? Informeer naar de mogelijkheden, soms is er tegen een meerprijs iets mogelijk.

Moet ik mijn mobiel inleveren? Nee! Het mag wel. We adviseren je wel om offline te gaan dit weekend. Je haalt er echt meer uit, als je even niet allerlei prikkels en verstrooiing binnenkrijg.

Ik twijfel… of het bij mij past? Speciaal voor jou heb ik een verhaal geschreven, lees het hier.