Meer ademruimte…

Als je aan het eind de deelnemers stuk voor stuk hoort delen wat het ze gebracht heeft, dan ben ik ontroert en dankbaar. Over ademruimte, of over de verwondering, of meer ruimte ervaren om dichter bij zichzelf te zijn, en ja, ook over… het was te kort of te weinig stil voor mij. Er word door sommigen al uitgekeken naar een volgend bezoek.

Dat ik hier bij mag zijn. Dat ik hier getuige van mag zijn. Dat ik hier aan mee mag werken.

Dat gaat dan door mij heen.

En ja, soms is dat laatste ook zoeken. Zo liepen we zaterdagmiddag een stilte wandeling, met kleine opdrachten… waar verlang je naar…. en ook ik liep mijmerend rond. Wat kan ik mezelf in de weg zitten. Doe ik het wel goed? Hebben ze er wel wat aan? Moet ik niet meer… Moet ik niet minder… En al mijmerend, gaf ik later een andere vraag; is er een beeld in de natuur die je iets te zeggen heeft, die je raakt? En voor mij was dat het bos… het rommelige bos, met allerlei dode takken op de grond. En daar tussendoor mos en bomen die groeiden. En stel nu, dat dat rommelige er niet meer was… dan hadden we een keurig bosje, met bomen. Maar de schoonheid van het bos, zat hem juist in die rommeligheid, in de dode takken, stukken mos… het geheel dat maakt het. Misschien kijkt God ook wel zo naar de wereld… een rommelig gebeuren en toch Zijn wereld.

En zo dacht ik is het ook met dit weekend. Het geheel maakt het. De deelnemers, God, het klooster, alles bij elkaar. En zo mag ik klein onderdeeltje zijn. En dan is ‘t goed toeven in dat grote bos.

We waren te gast in Abdij Nieuw Sion. Een schitterende plek, de monniken zijn vertrokken, maar de nieuwe gemeenschap houdt het levend. De getijden, de gastvrijheid. En wij mochten in die setting zijn, genieten, ons terugtrekken.

Het volgend weekend staat gepland! Een weekend wat Jan en ik samen gaan leiden. Daar zie ik naar uit. Zin om met jou op te trekken, jou te ontmoeten en jou deze ervaring te geven. Een klooster ervaring.

Benieuwd naar het programma? Of twijfel je? Neem contact op, of struin onze website af.

Ga jij mee?

25-27 maart te Aarle Rixtel, waar we welkom zijn bij de Missie Zusters.