Pelgrimshoeve ‘Casa Nova’

Een werkdag!

Na vanmorgen uitleg gekregen te hebben over alle website achtige dingen, boekhoudprogramma’s, betaalsystemen en automatische nieuwsbrief beantwoorders… Had ik vanmiddag een heel ander programma.

Ik mocht op bezoek bij Pelgrimshoeve Casa Nova. U moet mevrouw van den Brink zijn. Vriendelijk werd ik ontvangen door de beheerder. Of ik een kopje thee wilde. Ik schoof aan tafel. Had het gevoel dat ik bij mijn oma op bezoek zat… het kleed op tafel, de smaak van de thee, de geur in huis. Of ik er een koekje bij wilde.

de huiskamer van Pelgrimshoeve Casa Nova. Lekker bijkomen na je wandeltocht.

En wat ik van plan was te organiseren. En wanneer. Ja, hij had eerder iemand gehad zie noemde het ‘bezinningsvakanties’. En of ik katholiek was. Omdat ik het woord eucharistie kende. Oh, hij kon ook wel aan de pater vragen of het wat vroeger kon die dag, zodat we op tijd konden vertrekken. En de kok daar kan hij ook mee overleggen, of hij voor die keer ‘s avonds warm eten klaar kan maken.

Het is een klooster geweest, van de zuster van het heilige hart geweest en later is er een stichting gekomen onder leiding van een priester om vrouwen in geestelijke nood te ondersteunen. Onder andere vrouwen die abortus hebben meegemaakt. Ja, ze bidden veel in het de hoeve. Elke dag. De wereld heeft veel gebed nodig.

En vervolgens kreeg ik een rondleiding. Mooi ingerichte kamers. Kunst aan de muur. Veel symbolen. En mooie teksten. Of ik ook de stilte kapel wilde zien. Ben je benieuwd… kijk maar even mee in de foto’s .

En wil jij hier verblijven? We zijn welkom van 25-26februari tijdens onze pelgrimstocht. Een tweedaagse wandeltocht.

En wat ik dacht? Wat heb ik toch fan-tas-tisch werk.

Ga jij mee?