Dromen zijn geen bedrog!

Ik zat vandaag jouw website te bekijken. Wat leef jij op dit moment dicht bij je passie. Dat zet mij ook weer aan het denken.

Een vriendin

‘Ik zit er aan te denken om even geen jongeren te begeleiden. Maar het voelt ergens ook als falen.’

Een andere vriendin

Ik ben zo verrast door de workshop. Ik weet nog niet precies wat het te zeggen heeft, maar het zet me op een spoor’

Deelnemer van de online-focus avond

Alledrie deze reacties, op een dag. En ze raken me. Ze gaan over verlangens.


Wie wil er niet leven naar zijn passie?
Wie wil er niet keuzes durven maken in vrijheid?
Wie wil er niet verrast worden?

Durf jij te dromen? Weet je nog hoe je dat doet?
Naar welke waarden wil je leven? Wat is jouw verlangen? Leef jij dicht bij je passie? Of leef je op een bepaalde manier, omdat je ander het gevoel hebt te falen, durf jij een onverwachts spoor te volgen? Of ga je liever op de automatische piloot. Durf jij buiten de boot te stappen.

Vandaag luisterden we een preek. We mogen soms ons terugtrekken, de woestijn in, of het klooster, of je eigen fijne plekje in huis, of de natuur in… Om op te laden! Om te herbronnen. Om af te stemmen op God. God die zegt: Ik heb jou lief! En die ook vraagt; heb jij Mij, jezelf en de ander lief.

En daarom gaat leven – afgestemd op de Bron – altijd over meebouwen aan Gods Koninkrijk. Al die unieke mensen, mogen op hun eigen manier leven. Naar dat wat in jouw hart leeft.

Dat is toch prachtig!

En precies hierover ging de tweede online -focus avond. Over dromen voor 2024. Nee, dat gaat niet over goede voornemens. Het gaat meer over stil durven worden en stil durven staan. Het gaat over afstemmen op je Bron. Het gaat om ‘uit durven stappen’. En vandaaruit meebewegen met wat komt.

Soms weet je al welke kant je eigenlijk op mag bewegen. Soms wordt je verrast. Hoe dan ook. Het kan nooit verkeerd gaan. Je mag altijd op weg gaan, bewegen richting het verlangen, jouw roeping, jouw droom. Of het nu groot of klein is.

En ik geloof écht dat dat is wat God voor ogen heeft voor ons.

Wat is jouw verlangen? Wat zijn jouw waarden? Heb jij al stil gestaan om richting te bepalen voor 2024?

Voor mij krijgen de woorden voor 2024 langzaamaan vorm. Dat proces kost altijd wat tijd. Terugblikken, vooruitblikken, stil zijn, bijbel lezen, bidden, creatief er mee bezig zijn… en zo ontstaat onder andere het woord ‘dienen’. Hoe het er uit komt te zien weet ik nog niet. Maar het sluit aan bij en mijn eigen verlangen en het haalt me uit mijn comfortzone. Dus ik laat het er zijn.

En ook daarom deel ik dit. Een lied zegt; ik wil jou van harte dienen en als Christus voor je zijn.

En ja, ook in mijn hoofd zijn dan gelijk ‘ja maar’, dat kan ik niet, wie zit er op mij te wachten. Maar ho! Daar ga ik niet naar luisteren. Het is een uitnodiging aan mij. Om te zijn. Om met jou onderweg te zijn. Dus!

Waar kan ik jou mee dienen?

Het lied gaat verder: Wij zijn onderweg als pelgrims. Vinden bij elkaar houvast. Ik zal al mijn leeftocht met je delen tot de reis ten einde is.

Mag ik met jou meelopen?

Laat het me weten! Écht, je bent welkom, met welke vraag, verlangen of wat dan ook.

Ik zal Christus licht ontsteken, als het duister jou omvangt.
Ik zal jou van vrede spreken, waar je hart naar heeft verlangd.
Ik zal blij zijn als jij blij bent, huilen om jouw droefenis.

Samen onderweg!

Dan zal het volmaakte komen, als wij zingend voor Hem staan.
Als wij Christus’ weg van liefde en van lijden zijn gegaan.

Ps Ben je benieuwd naar de inleiding van deze tweede focusavond, stuur een mail naar zinnigonderweg.nl en ik stuur je de mail toe.