Geniet ervan – versie 3

Geniet ervan! Deel 3 – nu vanuit de zonnige kant bezien

Kan je hoofd het allemaal nog een beetje bolwerken?’ vroeg een vriendin, nadat ze bij ons een middag en avondmaaltijd heeft meegemaakt… waarbij zij met een huilend meisje op haar arm zat, zodat ik Olov nog wat kon helpen met het eten en Jan probeerde een gesprek te voeren…

Nog een deel over het veelgehoorde ‘geniet ervan’ bij de komst van een kleine. Dit keer met een zonnigere blik. Schreef ik over zoeken, stil staan, chaos, paars aangelopen baby en speelgoedgooiende peuter, wat over ging in ‘verassingen, bemoedigingen, (h)erkenning, teleurstelling… Maar toen kwam de zon. En liep ik vanmorgen buiten… al mijmerend…

Ja, antwoordde ik….

Ja, zei ik, zolang ik het prima vind dat dit oké is. Deze chaos en gezelligheid. Dit gehuil en samen eten. Dit, wat er is.

En toch…bleef het wat rondzingen… had ik niet te snel geantwoord, te makkelijk, te wenselijk… ? Want even later hoorde ik mezelf weer verzuchten… pfff ik heb een vol hoofd…

Maar… zo was mijn conclusie vanmorgen, al wandelend in dat zonlicht. Nee, het is echt zo! Zolang ik geloof dat dit het leven is, dat dit van waarde is, dat dit oké is. Dan is het leven goed. En kan mijn hoofd dat, ondanks dat het regelmatig gevoel heeft van overprikkeling, toch ervaren als genieten, als oké, als het leven.

Oh… dat betekent niet dat er geen chaos meer is in huize van den Brink, of dat we het gevoel hebben weer in balans te zijn, of dat er geen – meer slapen wens is – of… vul maar in 😊. Maar betekent wel dat er leven is. Een goed en rijk leven.


En hierbij een inkijkje…
* Genoten van Sintmomentjes, omdat we daar ontdekten dat Olov wrs bij de kinderopvang de Pepernotendans heeft geleerd. Hij gaat er helemaal op los. En bij de zoveelste ontmoeting met de Sint, wilde hij met hem op de foto. Zonder overleg met ons, stapte hij op de Piet af en ging klaar zitten voor een fotomoment.
* Blij worden van wat Kerst (oh en ook lopen stressen, dat ik meer kerst in huis wilde, dat ik echt naar een winkel moest, maar niet wist wanneer en … en… en…)
* En elke avond weer met Olov zoeken naar de maan. Die is regelmatig achter de huizen, net zoals alle spullen die hij even niet kan vinden…. Aldus Olov.
* oh ja… en Olov heeft voor het eerst op de wc gezeten, veelbelovend hangt er een beloningskaartje naast… ha ha… die eerste sticker heeft ie verdiend omdat hij er uberhaupt op heeft gezeten. Daar was namelijk grote weerstand tegen… eens zien wanneer er stickers bij komen.
* van onverwachtse momentjes van echt even verbinding met elkaar… van tegen elkaar zeggen dat we zin hebben in wat er verder komt in de nabije toekomst, maar ook als we 60 zijn. En vooral omdat SAMEN te gaan meemaken.
* van ook door alles heen ervaren en merken dat je er weer van leert & groeit.En ja, opnieuw ervaren; meer rust en ademruimte brengt vaak eerst onrust, is soms confronterend, maar uiteindelijk brengt het je ook wat…

Dus ja, mijn hoofd kan het aan. En soms even niet. En op die momenten popt regelmatig het lied ‘vandaag’ van Kinga Ban op in mijn hoofd: ‘Je kunt het aan, je bent al hier, gedragen door die Ene’.
En zo is het!

Dus geniet ervan!  

P.S.
Wandel-2-daagse!!!! 27 en 28 december 2022
Van Oud naar nieuw…

Zo komt het ook dat we in ons enthousiasme zin hebben om te wandelen. Wandelen om meer et mijmeren, lekker buiten te zijn, wie weet met meer zonlicht. Thema; van oud naar nieuw.

En het liefst met jou! Ga jij mee?

Twee dagen, met alle maaltijden en overnachting in een pelgrimsoord inbegrepen. Zoveel of weinig bezinning als je zelf wilt.

Als je je voor 14 december aanmeldt kan je mee voor 99,95euro